Svensk Marmor och Happynest

 

Svensk Marmor är ett Örebrobaserat företag som är startat på initiativ av Josephine Kierkegaard.

 

Happynest är agenturen som hjälper Svensk Marmor ut på marknaden.

Josephine är född och uppvuxen på en gård vid Hjälmaren, ca två mil utanför Örebro, nära det marmorbrott som lagt grunden till intresset att skapa stilrena, tåliga och tidlösa inredningsdetaljer i marmor för både hem- och utomhusmiljöer.


Det är med stor glädje och stolthet som Svensk Marmor nu presenterar sina idéer för hur just du kan inreda ditt hem och uteplats med den vackra svenska Ekebergsmarmorn. Vi är extra stolta över att hela processen från brytning till färdig produkt helt och hållet sköts i Sverige genom stort hantverkskunnande.


Ekebergsmarmorn är en dolomitisk marmor som är ca två miljarder år gammal, vilket kan jämföras med den ibland mer kända Carraramarmorn som är ca tvåhundra miljoner år gammal. Svensk Marmors produkter är därför unika och användningsområdena många tack vare dess naturliga egenskaper, dess vattenbeständighet och dess geologiska ålder.

svenskmarmor_dramaten
Bland kända referenser som valt Ekebergsmarmorn kan nämnas den exteriöra fasaden på Kungliga Svenska Dramaten som uppfördes i början av 1900-talet. Golvbeläggningen på Grand Hotel i Stockholm och Rådhuset i Göteborg är också exempel på det utsökta vackra materialet.

 

Varmt välkommen att ta del av en två miljarder år gammal historia!

Följ oss gärna på sociala medier.